Aanrijdbeveiliging

aanrijdpalen - protection de porte

Anti-shock aanrijdbeveiliging

ARM DOORS levert aanrijdbeveiliging die speciaal ontworpen is om kozijnen en/of deuren te beschermen. Een onmisbaar systeem in ruimtes waar veel verkeer is of om beperkte gebieden voor voetgangers te markeren. Uiteraard zijn onze materialen volledig uitgerust met bevestigingsaccessoires.

Bovendien levert ARM DOORS speciale anti-shock aanrijdbeveiliging die muren beschermt tegen palletwagens en karretjes. Het systeem is ontworpen volgens een innovatief technisch ontwerp waarbij snelheid in installatie en eenvoudige reiniging gecombineerd worden. We noemen dit ook wel rampalen of paal aanrijdbeveiliging. Lees meer over speciale magazijn aanrijdbeveiliging. De beschermingen van ARM DOORS zijn beschikbaar in verschillende lengtes.

 

Neem contact op

Vul uw e-mail in en ontvang onze brochure

Voordelen voor bedrijven

Rampalen staan vaak op plaatsen waar voertuigen zich op hoge snelheid verplaatsen en waar er risico’s zijn op ongevallen, zoals op snelwegen, op- en afritten, in parkeergarages en op parkeerterreinen, langs drukke wegen en bij gebouwen met veel voetgangersverkeer zoals scholen, ziekenhuizen en winkelcentra. Onze aanrijdbeveiliging en rampalen zijn ontworpen om voertuigen te vertragen, tegen te houden of om te leiden in het geval van een botsing of een verkeersongeval, en om zo de schade en letsel te beperken.

Aanrijdbeveiliging in een bedrijf heeft verschillende voordelen, waaronder:

  • Veiligheid: Aanrijdbeveiliging kan de veiligheid van zowel werknemers als bezoekers in een bedrijf verbeteren. Het voorkomt ongevallen door aanrijdingen met voertuigen, waardoor letsels en zelfs dodelijke slachtoffers kunnen worden voorkomen.
  • Schadebeperking: Aanrijdbeveiliging kan ook de schade aan voertuigen en andere eigendommen in het bedrijf beperken. Dit kan op lange termijn zorgen voor kostenbesparingen, omdat reparatie- en vervangkosten worden verminderd.
  • Verhoogde efficiëntie: Door het implementeren van aanrijdbeveiliging kunnen bedrijven de efficiëntie verhogen door wachttijden te verminderen. Voertuigen en machines kunnen veiliger en sneller door het bedrijf bewegen zonder risico op aanrijdingen, waardoor de productiviteit wordt verhoogd.

Verplicht in onderstaande situaties

In Nederland is het verplicht om beveiliging te plaatsen op de werkplek als er sprake is van een verhoogd risico op aanrijdingen. Dit geldt voor bedrijven en organisaties die werken met transportmiddelen zoals heftrucks, palletwagens en andere gemotoriseerde voertuigen, en voor bedrijven die werken met grote machines en apparatuur die een potentieel gevaar vormen voor voetgangers en andere werknemers. Concreet betekent dit dat bedrijven en organisaties verplicht zijn om aanrijdbeveiliging te plaatsen als er bijvoorbeeld sprake is van:

  • Verkeersroutes waarbij gemotoriseerde voertuigen in aanraking kunnen komen met voetgangers of andere obstakels
  • Opslag van materialen of producten op hoogte
  • Risico op vallende voorwerpen die de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen

Vul uw e-mail in en ontvang onze brochure